wat is rolfing

ROLFING is een holistische manuele behandelingsmethode ter verbetering van structuur en functie van het menselijk lichaam en bevordert meer veerkracht en vitaliteit.

 

Met gerichte manuele druk op specifieke plaatsen krijgt het bindweefsel een andere vorm. Het lichaam komt daardoor meer rechtop te staan en wordt in balans gebracht.

 

ROLFING is geschikt voor iedereen. vooral mensen die een inspannend leven leiden, zowel mentaal als fysiek, hebben baat bij rolfing.

sporters, dansers, yoga­ en meditatie­beoefenaars, muzikanten, acteurs zakenmensen en alle mensen die met pijn en stress kampen hebben al baat gehad bij de behandeling; niet alleen bij het wegnemen van pijn en stress, maar ook bij het beter functioneren in hun professionele en dagelijkse activiteiten.

ook is rolfing geschikt voor kinderen.

een holistische en integrale benadering is belangrijk doordat rug­ en andere klachten veel verschillende oorzaken kunnen hebben

 

 

ROLFING

 wordt vooral aanbevolen bij

§  chronische pijn (schouder, rug, nek, etc.)

§  acute pijn (herstel na letsel, operatie, rug, etc.)

§  spieraandoening

§  stijfheid

§  hoofdpijn

§  Burn-out

§  Carpal Tunnel Syndroom

§  scoliosis

§  het opsporen van chronische compensaties van het lichaam

§  behandeling na operaties, ongelukken of verwondingen

 

Verder bevorderd het:

§  balans en soepelheid

§  grotere flexibiliteit

§  het dient als ondersteuning bij yoga en dans

§  geschikt voor actieve mensen die (weer) goed willen bewegen

§  zelfbewustzijn

§  betere houding

Bij de behandeling van rugklachten bestaat er een groot verschil tussen acute pijn en chronische pijn. Waar acute pijn vaak vrij snel verholpen kan worden, duurt het bij chronische aandoeningen vaak langer. Dit komt doordat het zenuwstelsel zich opnieuw moet bijstellen. Daarom wordt ook aangeraden meerdere behandelingen en bewegingsoefeningen te volgen totdat een nieuwe houding of ademhaling geïntegreerd is in het lichaamssysteem en verlichting en ontspanning kan plaatsvinden.